Povežimo se
Lesnina - Beskontaktna dostava

Nova vrhunska čistoća: GROHE Spalet

Novi tuš WC Sensia® Arena opremljen je pametnom tehnologijom

Objavljeno

u

 

Naš svakodnevni život bio bi nezamisliv bez pametne tehnologije koja nas prati od ranog jutra do kasno navečer. U posljednje smo vrijeme svjedočili novim tehnologijama koje poboljšavaju našu udobnost čak i u privatnim prostorijama poput kupaonice. U tvrtki GROHE sljedeći je korak te evolucije nazvan „inteligentna njega”: proizvođačeva nova kategorija proizvoda GROHE Spalet upotrebljava pametne tehnologije da bi pretvorili naš najprivatniji ritual u osvježavajuće i ugodno iskustvo. Ovaj asortiman naprednih tuš WC-a kombinira najbolje od dva svijeta – njemački dizajn i izradu s jedne strane te japansku spa kulturu s druge. Pružajući savršenu njegu tijela, vrhunsku higijenu i personaliziranu udobnost, Sensia® Arena podiže tuš WC-e u novu dimenziju čistoće i ugodnosti.

grohe washlet povijest wc a dom2

 

Pranje ili brisanje?

Ništa ne čisti temeljito i nježno kao voda. Nitko ne bi smatrao svoje ruke „čistima” nakon brzog brisanja papirnatim ručnikom. Ono što već dugo uzimamo zdravo za gotovo u smislu pranja ruku ili tuširanja sada se sve više cijeni i prilikom uporabe WC-a. Sensia® Arena čisti i osvježava osjetljivu kožu bez izlaganja grubom papiru ili kemikalijama. Ima li što prirodnije od iskorištavanja snage vode za čišćenje i uporabe toplog zraka za nježno sušenje? Novi GROHE Spalet pruža upravo to.

Novi WC Sensia® Arena ne osigurava samo najveću razinu čistoće nego i odlično izgleda. Stiliziran u poznatom studiju GROHE Design Studio, njegova naizgled bestežinska silueta vrlo se lako uklapa u svaki stil uređenja kupaonice. Postupak njegova dizajna i izrade temeljen je isključivo na potrebama korisnika i odlučnosti u stvaranju potpuno intuitivnog korisničkog sučelja. Rezultat je elegantan uređaj za kupaonicu s kojim će se korisnici odmah osjećati kao kod kuće.

grohe washlet dom2

 

Potpuno personalizirana njega

Naglasak WC-a Sensia® Arena je na personalizaciji, a ne na standardizaciji. Sve postavke mogu se podesiti – od jačine i položaja mlaza do temperature vode i trajanja ciklusa čišćenja. WC sadržava vlastiti protočni grijač vode za isporuku neograničene količine tople vode. Vrsta i način mlaza također se mogu odabrati prema osobnim željama. Od standardnog tuša do lady tuša ili dvojnog tuša, od oscilirajućog do masažnog mlaza – svaki korisnik može podesiti osvježavajući postupak čišćenja prema svojim osobnim potrebama.

grohe washlet sensia arena predstavljanje juraj pogledic dom2

 

U potpunosti čisto i sigurno

Tuš WC Sensia® Arena osmišljen je kao jedno od najčišćih mjesta u kući. Od oblika školjke do naprednog premaza – sve je tu kako bi se osigurale najveće razine čistoće i higijene. Nova tehnologija GROHE AquaCeramic stvara glatki hidrofilni sloj na keramičkoj površini na koji se prljavština i kamenac ne mogu uhvatiti. Osim toga, napredna površina GROHE HyperClean upotrebljava prirodne antibakterijske ione srebra za sprečavanje 99 posto rasta bakterija. Na taj način održavanje keramičke školjke blještavo čistom i bez bakterija zahtijeva samo minimalni trud. Učinkovitost i pouzdanost ove inovativne tehnologije certificiralo je Društvo za industrijske tehnologije za antimikrobne proizvode (SIAA).

grohe washlet sensia arena predstavljanje dom2

 

Čistoća na treću potenciju

Jedinstveno ispiranje s novim sustavom Triple Vortex® predstavlja bitan doprinos vrhunskoj higijeni WC-a Sensia® Arena. Pomoću istovremenog ispiranja iz tri izlaza za vodu, ovaj sustav stvara snažan vrtlog koji ne ostavlja ništa iza sebe. Školjka bez rubova također olakšava čišćenje i onemogućava prskanje tijekom ispiranja. Istovremeno, sustav Triple Vortex® visoke učinkovitosti maksimalno iskorištava svaku kap te na taj način smanjuje potrošnju vode.

Svaki je detalj novog tuš WC-a osmišljen da bi se osiguralo da ostane higijenski u svakodnevnoj uporabi. Ručice mlaznice nisu samo izrađene od antibakterijskih materijala nego se i automatski ispiru prije i nakon svake uporabe. Osim toga, glava mlaznice jednostavno se zamjenjuje da bi se osigurala neprestana čistoća i pouzdanost čak i nakon mnogo godina uporabe. Kada nisu u uporabi, ručice mlaznice zaštićene su od nečistoća štitnikom za mlaznicu.

grohe washlet manekenke dom2

 

Istjerajte neugodne mirise iz kupaonice

Dostupno je nekoliko praktičnih značajki za poboljšanu osobnu udobnost. Inovativni sustav za izvlačenje mirisa štiti od svih neugodnih mirisa. Dok zračni štit oko školjke zadržava zrak unutar WC-a, drugi ventilator izvlači neugodne mirise iz školjke kroz posebni karbonski filter. „Pametne” značajke WC-a dolaze do izražaja kada WC otkrije prisutnost i automatski podigne poklopac dok mu se osoba približava. Poklopac se također automatski spušta nakon uporabe bez da ga korisnik dodirne. Čak i tijekom noći blago noćno svjetlo vodi korisnike do njihova WC-a GROHE Spalet.

grohe washlet sensia arena predstavljanje tush wc dom2

 

Luksuz potpunog upravljanja – analogno i digitalno

Pametna tehnologija upravljanja ugrađena je da bi korisnicima pružila potpunu kontrolu nad svim mogućnostima i postavkama. Uz mogućnost ugradnje na zid za praktičan pristup, daljinski upravljač omogućava personalizaciju vrste mlaza, pritiska vode i temperature. Tim funkcijama može se alternativno upravljati pomoću bočne ploče školjke. Sensia® Arena također je spremna i za digitalnu budućnost. Korisnici pametnih telefona mogu preuzeti aplikaciju GROHE Spalet koja im omogućava programiranje postavki na vlastitom profilu tako da svaki Sensia® Arena WC bilo gdje u svijetu može automatski pružiti željenu vrstu njege.

Predstavljanje novog WC-a GROHE Sensia® Arena Spalet pogledajte u videu!

 

Urednica na portalu, volim uređivati dom, a još više Dom na kvadrat. Javite mi se na: valentina@dom2.hr

Interijeri

Stan koji ima kružni tok

Kažu da je arhitektu najteže urediti vlastiti dom. A kad to napokon naprave, onda je taj dom kao stvoren za našu rubriku Dom na kvadrat. Vodimo vas u dom arhitekta Roberta Križnjaka.

Objavljeno

u

Autor

Razlog za preuređenje doma, najčešće su životne prilike. U slučaju ovog arhitekta bilo je to useljenje buduće supruge s dva preslatka psa.

Foto: DOMnaKVADRAT

„Stan je funkcionirao kao jedan muški stan, u kojem je bilo često tuluma, koji 15 godina nije imao kuhinju, osim osnovnog – frižidera, umivaonika i mikrovalne, a sad je trebalo napraviti jednu kuhinju za osobu koja puno kuha, i totalno se promijenio način života“, objašnjava nam arhitekt Robert Križnjak.

Pomno su birani materijali za kuhinju jer, iako su kućni ljubimci većinom mirni, kad ogladne, vole zagrepsti po kuhinji.

Foto: DOMnaKVADRAT

Uz to, kuhinja je jako funkcionalna. Crne jednostavne plohe skrivaju bar, hladnjak, malu smočnicu, otok se može koristiti kao šank a s unutarnje strane su ladice za posuđe. 

Foto: DOMnaKVADRAT

Elementi koji se manje koriste otvaraju se na dodir, dok ovi ostali imaju neprimjetne ručkice. U odabir kombinacije crne i bijele boje nismo uopće sumnjali, a dio kuhinje se kao obloga nastavlja u dnevni boravak.

Foto: DOMnaKVADRAT

“On je zapravo malen, ali kako se cijeli stan može u potpunosti pretvoriti u otvoreni prostor, imate dojam da je sve jedan veliki dnevni boravak”, nastavlja arhitekt.

U ovom je domu prostor definitivno diktirao raspored prostorija. U najuži dio stana smještena je blagovaonica. Umjesto postojećeg zida, kod stubišta je postavljena staklena stijena koja je dala prozračnost interijeru.

Foto: DOMnaKVADRAT

Spavaća soba orijentirana na sjeveroistok, to je idealna orijentacija spavaće sobe. Od blagovaonice je odvojena kliznim vratima tako da se cijeli stan jednostavno može otvoriti. To je omogućilo i uređenje svojevrsnog balkona unutar stana.

Foto: DOMnaKVADRAT

S druge strane zida smjestio se kupaonski dio, u potpunosti sakriven od ostatka stana.

„To je ta jedna relativno uska kupaona koja ima vezu direktno na jednu i na drugu stranu i zapravo, šta je funkcionalno da se vi vrtite cijelo vrijeme u krug u stanu, i zapravo dobijete nekakve da vam olakšava, ubrzava nekakav način kretanja po stanu“, pojasnio je Križnjak.

Da rezimiramo – ovo je stan koji, prema potrebi, može postati sala za zabave, sada je dobio i kuhinju, ima balkon u zatvorenom prostoru i kružni tok. Sada znamo odgovor na pitanje zašto je arhitektima najteže urediti svoj dom. Zato što pred sebe stavljaju brojne izazove.

Nastavite čitati

Bilje

Vrijeme je orezivanja – nabavite pravi alat

Proljeće je tu i priroda se budi. Pravo je vrijeme za radove u vrtu. Da bi on u sezoni zablistao sada trebate napraviti pravu pripremu. Evo savjeta.

Objavljeno

u

Autor

Za lijepih sunčanih dana mnogi vole uživati u svojim vrtovima. Međutim iza lijepog vrta stoji predani trud i rad. Sada je vrijeme za zimsku rezidbu, a pravi se majstori za radove u vrtu najprije opreme adekvatnim alatom. Što je sve potrebno za ovaj posao, rekao nam je Joža Frljužec iz AL-KO-a.

“Za proljetno čišćenje zelenog raslinja, odnosno za rezidbu suhih grana potrebna je jedna lančana pila, za orezivanje i oblikovanje zelenog raslinja škare za živicu, trimer za čišćenje rubova te puhač – usisivač lišća za uklanjanje starog lišće. “

Foto: DOMnaKVADRAT

Princip rada je odozgo prema dolje. Da biste dosegli suhe grane na drveću trebat ćete pomoć, pa umjesto penjanja, neka alat bude vaša produžena ruka. Teleskopska lančana pila logičan je izbor za ovakve radove.

Foto: DOMnaKVADRAT

Odrezane suhe grane moguće je dalje koristiti za podgrijavanje ili kao kompost, stoga ih je potrebno skratiti, a najjednostavnije ćete to učiniti profesionalnom pilom koja reže do 22 metra u sekundi.

Foto: DOMnaKVADRAT

Živa ograda, odnosno živica isto tako svake godine treba orezivanje. Zimska je rezidba najvažnija jer njome diktirate dinamiku rasta živice. Kako bi vam taj posao bio što lakši i kako vas ne bi zaboljela ruka, postoje škare za živicu na koje se može podesiti ručka. Da bi orezivanje bilo još praktičnije, možete se naoružati pojasom za baterije. A za sam vrh živice trebat ćete teleskopske škare.

Foto: DOMnaKVADRAT

A sve ono što ste odrezali, treba i počistiti. Za to služi puhač usisivač lišća. Sve što taj stroj usiše i podrobi može se koristiti kao kompost ili staviti u biootpad.

Jer i kod orezivanja biljaka treba misliti na održivost. Zato iskoristite ponovno sve što se da iskoristiti.

Nastavite čitati

Lesnina XXXL

Vršimo beskontaktnu dostavu!

Zdravlje i naših kupaca i zaposlenika nam je na prvom mjestu.

Objavljeno

u

Autor

Lesnina-regal-za-dnevni-boravak-4-999-00-kn-domnakvadrat

Što to znači?

Zdravlje i naših kupaca i zaposlenika nam je na prvom mjestu. Kako bismo ga sačuvali, a ipak omogućili sigurnu kupnju iz topline vašeg doma, uveli smo beskontaktnu dostavu na vaš prag.

Kako beskontaktna dostava izgleda u praksi?

  • Vozač stiže na adresu, ostavlja pošiljku ispred vrata te se odmiče dva metra
  • Obavještava kupca o beskontaktnoj dostavi
  • Primatelja traži podatke naručitelja kako bi ih unio u sustav kao dokaz da je pošiljka isporučena
  • Vozač fotografira paket s udaljenosti od dva metra kao dokaz o isporuci
  • Ako iz bilo kojeg razloga pošiljka nije isporučena, definirani i poznati procesi su na snazi

*Svi naši dostavljači i vozači opremljeni su zaštitnim maskama i rukavicama, a dostavna vozila dezinficiraju se nakon svake dostave

lesnina-domnakvadrat

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice

POPULARNO