Povežimo se
Lesnina

Kućni čarobnjak koji mi je promijenio život

[caption id="attachment_17407" align="alignnone" width=""]foto: Dom²[/caption]

Svoje iskustvo s BOSCH-evim usisavačem s nama je podijelila jedna mama

Avatar

Objavljeno

u

 

Kao majka troje djece mogu vam priznati da me u životu vesele male stvari. Međutim, jedna mala stvar koju sam si nedavno priuštila u potpunosti je promijenila život u našem domu. Zato sam sa svima vama odlučila podijeliti priču o našem kućnom čarobnjaku.

 

bosch usisavac kucni carobnjak mama tamara dom2Kad imate djecu od 2, 4 i 8 godina malo toga u životu možete planirati, a održavanje kuće  čistom cijelo vrijeme, san je koji ne uspijevate dosanjati čak i ako spavate s usisavačem.  Dijelovi igračaka, hrana, pa čak i odjeća mogu se nalaziti na mjestima na kojima nikada niste očekivali. A o količini prašine koja se skupi u samo jednom danu da i ne pričam. To je bio poseban problem jer je moj četverogodišnjak alergičan na prašinu.

Godinama sam se borila sa starim usisavačem kojeg sam dobila od svoje majke. Kad bi se vrećica napunila do pola, više nije htio usisavati. Umjesto da prašinu usisava, činilo mi se da ju još više širi po prostoru. Grozan je to osjećaj.

Napokon sam odlučila da ću se nečim posebnim počastiti. Neću kupiti novu haljinu niti cipele, već USISAVAČ. Obilazeći razne prodavaonice i gledajući ponudu shvatila sam da moram odrediti granice. Trebala sam znati što tražim. Tražim usisavač koji će me prvenstveno osloboditi  prašine u domu, da ne zauzima previše prostora dok je pospremljen, da mi ne jačaju mišići dok ga prenosim sa jednog mjesta na drugo,  da mu je cijena prihvatljiva i da ne troši puno struje s obzirom na to da će biti često u upotrebi. Gotovo sam odustala od potrage za idealnim usisavačem. Iznijela sam svoje muke ljubaznom prodavaču i njegove su riječi da ima nešto upravo za mene zvučale gotovo nestvarno.

 

Preporučio mi je BOSCH-ov usisavač koji je odmah zadovoljio moja prva tri zahtjeva – da troši malo struje, da mu je cijena prihvatljiva i svakako najbitnije – da usisa sve zgnječene štapiće, smokiće i prašinu u dijelovima stana gdje ih ne možete ni zamisliti. Mislila sam da su hvale koje mi je rekao o njemu samo puste priče.

 

Dok sam otvarala kutiju, prvi dodir s mojim novim usisavačem nije u meni pobudio veće oduševljenje. Uslijedilo je otvaranje vrećica s razim dodacima – četka ova, četka ona… crijevo, nastavak prvi, nastavak drugi….pa opet neki produžetak. E, to me je već zaintrigiralo. Razmišljam o prašini ispod kreveta – nije valjda da ću moći zavući crijevo do kraja? Idem ga isprobati. Slažem, sastavljam, produžavam i idem prvo do spavaće sobe. Zar više neću morati leći na pod i zavlačiti ruku pod krevet da bi ispod njega usisala silne mucice koje ne znam ni sama kako su se tamo stvorile, pitam se.

Zadatak jedan – obavljen.

 

bosch usisavac kucni carobnjak dom2

Vrh mojeg ormara već dulje vremena nije vidio usisavač. Nemojte odmah pomisliti da ne vodim dovoljno brige o svojem domu. Bojim se visine, na ljestve se ne volim penjati, a stari usisavač mi je bio težak.

Pokušavam usisati vrh ormara penjući se na komodu. Idem ja, ide usisavač. Da bih dobila još malo na visini, naslanjam donji dio usisavača na komodu. Ne prevrće se – tu dodajem još jednu ocjenu više. Zadatak dva – obavljen.

Sad već sa smješkom idem prema dnevnom boravku. Dok najmlađe dijete spava, idem usisati i dnevni boravak. Skupljam igračke u kutiju i počinjem sa usisavanjem. Neću ga valjda probuditi, pomislim – i nastavim dalje. Vodi me samo želja za domom bez prašine. Usisavam tepih na kojem se igraju, parket, pločice u kuhinji, ispod trosjeda, mjenjam nastavke pa usisavam ispod ormara. Moram ovo podijeliti s vama – najzanimljivije mi je bilo usisavati trosjed – da, dobro ste pročitali – trosjed. Kad sam podigla  jastuke trosjeda bilo je tu svega. Zdrobljeni štapići, kikiriki, pez bomboni… Sve je to bez muke obavio moj usisavač. Za sobom je ostavljao ugodan miris čistoće.

 

I još nešto. U stanu od 55 m2 nemamo mjesta na bacanje. Svaki prostor mora biti maksimalno iskorišten. Cijeli usisavač mi je stao u ladicu ormara u hodniku. Konačno sam dobila ona TRI centimetra koja su mi falila da ladicu zatvorim do kraja. Zbogom maminom usisavaču.

 

Možda ćete pomisliti da sam pukla kad sa troje djece pišem o usisavaču. Ali ne, imam osmjeh na licu. Kad djeca sita spavaju, moram malo sebi dati oduška. Djecu volim najviše na svijetu, ali uvijek sam voljela čitati i pisati. Ovo smatram ispušnim ventilom. Ne razmišljam o novoj šminki niti novoj garderobi. Dok mi djeca ne odrastu, tu su oni i  njihovo zdravlje u čistom i sretnom domu.

 

Moram priznati da je čišćenje doma s ovim Boschovim usisavačem postalo poput dječje igre. A upravo zbog dječje igre sam i mirnija jer nakon što naš kućni čarobnjak obavi svoje, moji se mališani mogu igrati i na podu, bez straha od prljavštine i alergija.

 

I zapamtite – NIJE SVE U VELIČINI!!!

mama Tamara

 

Uređenje i opremanje

Sedam praktičnih savjeta kako posložiti ormar

Zavrnite rukave i uz ove trikove vaš će ormar izgledati kao onaj u dućanu.

Avatar

Objavljeno

u

Autor

walk-in-ormar-domnakvadrat

Kasnite ujutro na posao pa dok tražite košulju koju ste namjeravali obući, ormar preokrenete naglavačke? Dođete umorni s posla i zadnje vam je da idete slagati odjeću pa ju samo pobacate po stolicama ili spravama za vježbanje koje, budimo realni, na kraju tome i najviše služe? No, dosta je! Vrijeme je da zavrnete rukave i svoj ormar, a tako i spavaću sobu dovedete u red. Evo nekoliko praktičnih savjeta koji će vam pomoći da vaš ormar izgleda kao onaj u dućanu.

1. Napravite selekciju

Mnogi od nas nekih se stvari ne žele riješiti jer bi im “mogle zatrebati”. No, ako u zadnje tri godine neke hlače ili majicu niste nosili, riješite ih se. Svu odjeću koja je poderana, ima mrlje koje se ne daju skinuti, premala je ili prevelika, čak i onu koju ste kupili i jednom obukli i više nikad, riješite je se. Tako ćete na jednostavan način napraviti mjesta za sve ono što koristite, a ne stane u ormar.

2. Organizirajte po kategorijama

Za lakše snalaženje u ormaru, posebno posložite košulje, haljine, posebno hlače, posebno donji veš. Možete odvojiti i svečanu i casual odjeću, te odjeću koju nosite za posao i onu za po doma. Posebno pospremite jakne i kapute.

3. Poslažite po bojama

ladice-odjeća-složena-po-boji-domnakvadat

Kada čujete da netko stvari u ormaru ima posložene po bojama, prva pomisao vam je da taj sigurno ima neki blaži oblik opsesivno-kompulzivnog poremećaja. No, slaganje po bojama je zapravo vrlo praktično. To je trik koji pomaže oku da prati odjeću po bojama. Brže ćete naći ono što tražite.

4. Ne zaboravite vješalice

bijele-vješalice-domnakvadrat

Vješalice su neophodan dodatak svakom ormaru. Kako bi ormar izgledao što organiziranije i ljepše, koristite jednake vješalice.

5. Pokažite najzanimljivije komade

garderoba-za-oblačenje-domnakvadrat

Sigurno u svojoj garderobi imate neku zanimljivu torbicu, par štikli koje su ultra cool ili fancy šešir. Zašto onda te komade ne biste i izložili? Postavite ih na vidljive police gdje će vam ujedno poslužiti i kao dekorativni detalji.

6. Organizatori za ormar

ladica-donje-rublje-organizator-domnakvadrat

Prijeko su potrebni svakom ormaru. Nabavite organizatore kako biste u njih uredno posložili donje rublje i čarape. Vrlo korisne su i vješalice za kravate i marame. U torbe i čizme stavite umetke kako bi uspravno stajale, a ne se savijale.

7. Iskoristite svaki komadić prostora

Ako nemate dovoljno prostora, dva su načina kako organizirati cipele. Ako imate više prostora na polici – to jest, dužinu umjesto dubine – postavite jedan par nožnim prstom naprijed, drugi petom naprijed. Ako je vaš prostor dublji, ali ne tako širok, stavite jednu cipelu sprijeda, a odgovarajući par straga iza nje.

Nastavite čitati

Arhitektura

Genijalna zgrada u srcu vijetnamskog grada

Pogledajte kako se gradi na drugom kraju svijeta.

Avatar

Objavljeno

u

Autor

vijetnamska-zgrada-domnakvadrat

Nedostatak građevnog zemljišta veliki je problem brojnih zemalja, posebice onih čije se stanovništvo mjeri u desecima milijuna. Jedna od takvih zemalja je Vijetnam čiji broj stanovnika doseže 95 milijuna. U nedostatku prostora za gradnju u širinu, primorani su graditi u visinu. Takav slučaj je i u gradu Hue. U moru zgrada spazili smo jednu vrlo zanimljivo konstruiranu.

vijetnamska-zgrada-zid-domnakvadrat
Foto: Quang Dam

Zbog nedostatka svjetlosti i protoka zraka, zgrada je građena tako da izgleda kao da su njeni katovi nepravilno naslagani jedan na drugi. Drugi pak razlog je taj kako bi se stvorio procjep ventilacije i vodonepropusnosti zbog obilnih kiša koje padaju u ovom dijelu Vijetnama. Iz tog su razloga na pročelju zgrade postavljeni stakleni kapci, dok je na stražnjoj strani napravljena fasada s tzv. breeze blocks sistemom.

Dominacija drva

kuhinja-dnevni-boravak-vijetnam-domnakvadrat
Foto: Quang Dam

Prirodni materijali dominiraju interijerom. Apsolutnu prevlast ima drvo od kojeg su izrađeni prozori, vrata, ormari, kuhinja, kreveti.

dječja-soba-vijetnam-domnakvadrat
Foto: Quang Dam

Nadopunjuju ga velike staklene površine koje vizualno povećavaju prostor i omogućavaju prirodnoj svjetlosti da prodrije u unutrašnjost.

spavaća-soba-vijetnam-domnakvadrat
Foto: Quang Dam

Uz drvo, savršeno se uklopio betonski pod koji je hit u modernom uređenju interijera.

betonske-stepenice-vijetnam-domnakvadrat
Foto: Quang Dam

Ništa bez biljaka

Prirodan izgled interijera ne bi bio potpun bez biljaka koje su se uvukle u svaki kutak ove zgrade.

kupaonica-drvo-biljke-vijetnam-domnakvadrat
Foto: Quang Dam

Koristeći prednosti krovnog prozora i ventilacijskog sustava na stražnjoj strani, zasađen je vrt odmah nakon zida koji stvara povjetarac kako bi se stvorio zeleni sloj za kuću.

vertikalni-vrt-vijetnam-domnakvadrat
Foto: Quang Dam

Ovaj vrt djeluje kao prirodna klimatizacija, čineći zrak hladnijim i čišćim prije ulaska u kuću, kao i smanjujući toplinu uzrokovanu sunčevim zračenjem. Također, otvoren zeleni pogled iz spavaćih soba i kupaonica pruža vlasnicima kuća opuštajući osjećaj uronjenosti u prirodu.

pogled-sa-stepenica-vrt-domnakvadrat
Foto: Quang Dam

Osim toga, na balkonu jednog kata postavljen je travnati tepih. Tu mladi roditelji, stanovnici ove zgrade, mogu kvalitetno provesti vrijeme s malom djecom.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice

Izbor uredniceprije 4 tjedna

Hrvatska priča s međunarodnom nagradom

Brigadi BigSEE Interior Design Award za dizajn izložbe o 20 godina kreativne suradnje Adrisa i Bruketa&Žinić&Grey

dizajn-vrtova-uciliste-profokus-domnakvadrat dizajn-vrtova-uciliste-profokus-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 4 tjedna

Kako se kvalitetno obrazovati za dizajnera vrtova

Učilište Profokus osmislio je jedinstven oblik izvođenja nastave za dizajnere vrtova

dnevni-boravak-dizajn-profokus-domnakvadrat dnevni-boravak-dizajn-profokus-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 2 mjeseca

Zanimanje koje volim, želim i znam raditi – Učilište Profokus

Prema mnogim provedenim istraživanjima najveće zadovoljstvo pruža nam posao kojeg volimo i kojeg znamo raditi. Ponekad nas život jednostavno odvede...

soba-za-mlade-bijela-lesnina-xxxl-domnakvadrat soba-za-mlade-bijela-lesnina-xxxl-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 3 mjeseca

Počelo je veliko sezonsko sniženje u Lesnini XXXL

Kako osvježiti svoj stambeni prostor, a da to ujedno bude i cjenovno prihvatljivo rješenje? Sezonsko sniženje idealna je prilika upravo...

tkani-tepih-lesnina-domnakvadrat tkani-tepih-lesnina-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 4 mjeseca

Festival brendova u Lesnini

U prodajnim centrima Lesnine XXXL počeo je Festival brendova koji donosi posebno sniženje cijena na poznate robne marke prepoznatljive kvalitete...

irena-racki-volim-zagreb-uriho-domnakvadrat irena-racki-volim-zagreb-uriho-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 4 mjeseca

Kupnjom majice podržite projekt “Volim Zagreb”

Nastavlja se priča oko projekta “Volim Zagreb”. Podršku su mu uoči Dana grada Zagreba dali Frano Ridjan, Marko Škugor, Sara...

Dizajn i trendoviprije 6 mjeseci

Tipke za aktiviranje ispiranja u modernom ruhu

Trend usmjeren individualizaciji donosi raznovrsne dizajnerske opcije u kupaonici. Tipke za aktiviranje ispiranja u novom, modernom ruhu s uklađenim tonovima...

kutak-uredjen-komadnim-namjestajem-lesnina-domnakvadrat kutak-uredjen-komadnim-namjestajem-lesnina-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 6 mjeseci

„Kreativni dom“ – Lesnina

Lesnina XXXL donosi u vaše domove dašak pozitivne energije, visoke estetike i zanimljiv sadržaj.

svjetlo-plavi-dvosjed-trosjed-fotelja-domnakvadrat-lesnina svjetlo-plavi-dvosjed-trosjed-fotelja-domnakvadrat-lesnina
Izbor uredniceprije 6 mjeseci

Kupujte iz sigurnosti svog doma

Lesninin webshop radi 24 sata dnevno

Izbor uredniceprije 6 mjeseci

Čistoća u svakom kutku

Četiri savjeta za čistu kupaonicu

Ad debug output

The ad is not displayed on the page

current post: Kućni čarobnjak koji mi je promijenio život, ID: 17410

Ad: Lesnina ad billboard (41420)
Placement: Billboard (billboard)Visitor Conditions
type: loggedin
operator: is


Cache-busting: off
The ad can work with passive cache-busting

Find solutions in the manual