Povežimo se

Interijeri

Topla žuta za pozitivne interijere

Vesela žuta boja u interijer unosi pozitivnu energiju. Asocira na sunčeve zrake, zbog čega je omiljena u ljetnoj shemi dekoriranja. No žuta će vizualno ugrijati prostor i tijekom hladnih jesenskih i zimskih mjeseci.

Objavljeno

u

 

Žuta je idealna za uređenje interijera kojima nedostaje prirodne svjetlosti, poput hodnika. U kombinaciji s plavom u interijeru stvara pravu pozitivnu atmosferu kojom će razvedriti i najoblačniji dan. Žuto-plava kombinacija pogodna je za uređenje ureda i radnih soba, budući da žuta potiče kreativnost i intelekt, a plava komunikaciju.

 

Spavaća soba Dom2

 

Žuta i crvena stvaraju aktivni prostor, no ovu kombinaciju preporučuje se koristiti u manjim količinama kako ne bi stvorila agresivni ambijent. Žuta je česta i u dječjim sobama, jer pozitivno utječe na razvoj najmlađih.

 

 

Žuti prozor Dom2

 

 

U kromoterapiji, odnosno metodi liječenja bojama, žuta zauzima vrlo važno mjesto. Vjeruje se kako pozitivno djeluje na živčani sustav, poboljšava probavu i potiče izlučivanje toksičnih tvari iz organizma.

 

 

Kuhinja Dom2

 

 

Ako želite ublažiti energiju ove tople boje koristite ju sa zelenom ili neutralnim bojama, posebice bijelom. S druge strane, ako vašem domu nedostaje živosti dovoljno je unijeti tek poneki element u žarko žutoj. Žute zavjese, vaza za cvijeće ili okvir prozora pobrinut će se da cijeli stan zasja u novom svjetlu. U fotogaleriji donosimo nekoliko ideja kako žutu efektno uklopiti u svaki životni prostor.

 

 

Boje u interijeru

Uredite dom u crno – bijeloj kombinaciji

Klasična elegancija takozvanih ne – boja

Objavljeno

u

Autor

crno-bijela-boja-interijeru-dom2
Foto: DOMnaKVADRAT

 

Dizajneri i arhitekti se slažu u ovome – uredite li dom u neutralnim bojama, dekorima i detaljima možete mu mijenjati lice kad god poželite.

 

crno bijela boja u interijeru dom2

 

Zato smo odlučili pokazati vam kako to napraviti s klasičnom kombinacijom takozvanih ne boja – vodimo vas u svijet crno-bijelih interijera.

 

Pogledajte video!

 

 

Nastavite čitati

Dizajnerska rješenja

Odlično uređeno potkrovlje uz stručne savjete

Stručni savjeti arhitektice Ivane Ferić Volarević

Objavljeno

u

Autor

preuredjenje-potkrovlja-u-stan-dom2
Foto: DOMnaKVADRAT

 

Stanovi u većini stambenih zgrada imaju istu visinu koja se proteže cijelim stanom, što je praktično i jednostavno za uređenje i opremanje, ali može biti pomalo monotono. Za razliku od takvih stanova, prostori potkrovlja svojim različitim visinama, nagibima krova, neobičnim kutevima i plohama, nude drugačije mogućnosti.

 

Kod uređenja potkrovlja treba dobro paziti na krovnu konstrukciju koja, kad je kvalitetno i dobro izvedena, može služiti i kao dekorativni element u interijeru.

 

 

U potkrovljima je posebno važna izolacija jer nedovoljno izolirane kuće gubi se i do 70% energije.

 

 

Stručne savjete na što sve treba paziti kod preuređenja potkrovlja dala nam je arhitektica Ivana Ferić Volarević.

 

Vodimo Vas u potkrovlje koje je projektirala. Pogledajte video!

 

 

Nastavite čitati

Dizajn i trendovi

Inspirativni interijeri u skladu s trendovima

Moderni interijeri iz godine u godinu traže sve više topline. Ona se u njih unosi tkaninama, a ima li toplije i luksuznije tkanine od baršuna?

Objavljeno

u

Autor

barsunasti-detalji-u-inspirativnom-interijeru-dom2-domnakvadrat
Foto: DOMnaKVADRAT

Već drugu sezonu za redom govorimo o baršunu u uređenju interijera. Dapače, od ove godine čini se da ga ima i više.

fotelja-i-tabure-od-barsuna-dom2-domnakvadrat-inspirativni-interijeri

Foto: DOMnaKVADRAT

Može biti tek naglasak u dnevnom prostoru u obliku dekorativnih jastučića, ali ne smeta ni ako je u njega tapecirana fotelja, tabure ili sjedeća garnitura.

barsunasta-spavaca-soba-dom2-domnakvadrat

Foto: DOMnaKVADRAT

Svu svoju raskoš baršun pokazuje u ovoj spavaćoj sobi koju s pravom možemo nazvati baršunasta – ne samo zbog dekorativnih jastuka, već i zbog dominantnog uzglavlja presvučenog popularnim materijalom.

barsunaste-razlicite-stolice-za-blagovaonice-dom2-domnakvadrat

Foto: DOMnaKVADRAT

Ono što je važno naglasiti kod ovakvog uređenja interijera je da, ako naglasak želite staviti na pojedine komade namještaja, ostatak treba biti što je moguće biše neutralan, bilo oblikom, bilo bojom.

Inspirirajte se videima na našem YouTube kanalu!

Zahvaljujemo Mashroomu na ustupljenom prostoru za snimanje.

 

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice

POPULARNO